hypotheek voor uw bedrijfspand

Hypotheek bedrijfspand met crowdfunding

Crowdfunding biedt een alternatief

Barst uw bedrijf uit zijn voegen en heeft u dringend behoefte aan een groter pand? Of wilt u na jaren van huren nu eindelijk de stap maken om zelf een bedrijfspand te kopen? Dan is helaas de kans aanwezig dat er geen bank te vinden is die u een hypotheek wil geven. Moet u dan blijven huren of de groei van uw bedrijf af laten remmen? Nee. Want gelukkig is er nog een andere optie: crowdfunding. Wij vertellen u er alles over in dit artikel.

Waarom banken niet happig zijn op bedrijfspanden

Banken hebben de laatste jaren hun strategie aangescherpt om risico’s te vermijden. Hun voorkeur bij het verstrekken van hypotheken gaat nu uit naar panden met een woonbestemming. Dat is niet verwonderlijk wanneer we kijken naar het groeiende huizentekort in Nederland. Het risico voor een hypotheek op een pand met woonbestemming is nagenoeg nihil door de grote vraag naar woonhuizen. Als ondernemer zit u ondertussen met de gebakken peren.

Crowdfunding biedt nieuwe kansen

Gelukkig is er wanneer uw aanvraag door banken wordt afgewezen nog een andere optie: crowdfunding. Want hoewel banken het risico misschien te hoog inschatten, valt er wel degelijk een goed rendement te halen. Crowdfunding springt hiermee in het gat tussen vraag en aanbod. Hierbij wordt via een platform geld van meerdere partijen bijeengebracht om een bedrijfshypotheek te financieren.

Betrouwbaar platform

Maar crowdfunding, is dat niet een beetje vaag allemaal? Crowdfunding is relatief nieuw maar zeker niet vaag. Een bonafide platform hanteert namelijk dezelfde werkwijze als banken bij de veiligheid en inventarisatie van de risico’s die een financiering met zich meebrengt. De rechten en plichten worden voor alle partijen nauwkeurig omschreven.

Omdat het risico voor alle partijen goed gespreid moet zijn, is het ene pand beter geschikt voor crowdfunding dan het andere. Bent u benieuwd of uw pand voor crowdfunding in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn? Neem dan eens contact op met een crowdfunding platform voor een hypotheek voor uw bedrijfspand.

Meer weten over bedrijfspanden? Dan vindt u dit artikel met tips voor een stijlvolle entreehal vast ook interessant.