payroll bedrijf inschakelen

Payroll bedrijf inschakelen

Wanneer schakel je een payroll bedrijf in?

Je hebt vast wel eens van payrolling gehoord. Maar wat het nu precies is en wanneer je een payroll bedrijf inschakelt, dat vertellen wij je in dit gloednieuwe blog over ondernemen.

Payrolling in een notendop

Bij payrolling draag je het juridische werkgeverschap over aan een payroll bedrijf. Dit houdt in dat de werknemer op papier bij het payroll bedrijf in dienst komt. Alle administratieve processen rondom personeel zoals: de salarisadministratie, de loonstroken, loonbetalingen en arbozaken worden dan ook door dit bedrijf overgenomen. Dit bespaart je veel tijd aan administratie waardoor je meer tijd overhoudt om te ondernemen.

Waarom payrolling?

De redenen om over te stappen op payrolling lopen uiteen. We hebben er hieronder een aantal op een rijtje gezet:

  • Je bent niet goed in het bijhouden van je administratie
  • Je wilt meer tijd besteden aan het ondernemen en minder aan de administratie
  • Je wilt meer tijd voor het gezin
  • Het ontbreekt je aan specialistische kennis
  • Je kunt of wilt het risico van ziekte bij je personeel niet dragen

Wat verandert er op de werkvloer?

Hoewel de werknemer op papier niet meer bij je in dienst is, verandert er weinig op de werkvloer. Jij hebt als ondernemer nog steeds de dagelijkse leiding en je werknemers zijn nog steeds je werknemers.

Voor- en nadelen van payrolling

Door het juridisch werkgeverschap over te dragen aan het payroll bureau bespaar je veel tijd op de administratie. Ook komen de ‘nadelen’ en risico’s van het werkgeverschap, zoals pensioen, ziekte en arbeidsongeschiktheid op het bordje van het payroll bedrijf te liggen.

Payroll bedrijf inschakelen

Een payroll bedrijf inschakelen is in principe voor elke ondernemer een aantrekkelijke optie. Je ontloopt zekere risico’s van het werkgeverschap en je hebt de handen vrij om te ondernemen of meer tijd voor je privéleven.

Meer weten over payrolling? Lees dan ook onze andere artikelen over payroll.