Cleanroom laten plaatsen binnen uw bedrijf?

Cleanroom laten plaatsen binnen uw bedrijf?

HACCP panelen voor cleanroom

Wilt u een cleanroom laten plaatsen binnen uw bedrijf? Dan heeft u hier hygiënische cleanroom wanden en panelen nodig. De afkorting HACCP staat voor ‘Hazard Analysis and Critical Control Points. Elke branche waarin hygiëne een rol speelt krijgt hiermee te maken. Om aan de HACCP richtlijnen te kunnen voldoen, zijn vaak speciale vloeren, wanden en plafonds nodig.

Veel mensen denken dan direct aan de horeca en andere plekken waar voedsel wordt verwerkt. Maar ook in de industrie worden HACCP panelen veelvuldig toegepast, bijvoorbeeld in cleanrooms. Hier is hygiëne een belangrijke vereiste voor een succesvol productieproces. In dit artikel leest u meer over HACCP panelen voor gebruik in cleanrooms.

Hoe werkt een cleanroom?

Cleanrooms vinden we vaak terug in de biotechnologie, de productie van halfgeleiders, optica en de ruimtevaart. Sectoren waarin een goede hygiëne onmisbaar is. Deze moet zowel vloeistofdicht als luchtdicht zijn. Uit hygiënisch oogpunt, maar ook omdat vanwege de aard van de werkzaamheden in een cleanroom vaak een onder- of overdruk aanwezig is. Luchtdicht zijn is dan natuurlijk een vereiste.

In principe overal te maken

Een cleanroom wordt bekleed met HACCP panelen en is in principe overal te maken. Ze zijn er in allerlei formaten, van enkele vierkante meters tot een volledige bedrijfshal van duizenden vierkante meters die vol staat met productiefaciliteiten. De meeste beschikken over een verticale luchtstroom, maar ook een horizontale luchtstroom is mogelijk. Om erachter te komen hoe uw ideale cleanroom eruit ziet, neemt u contact op met een bedrijf dat hygiënische wandafwerking verzorgt. Zij kunnen u adviseren over de HACCP panelen voor de wanden, het systeemplafond en de benodigde vloer. Maar kunnen dankzij hun ervaring met cleanrooms ook meedenken over een handige inrichting.

Meer informatie over HACCP panelen?

Wilt u meer weten over cleanroom panelen? Neem dan gerust contact met ons op.