interieurbouwer

Zo word je interieurbouwer

Interieurbouwer, hoe word je dat?

Je hebt vast wel eens gehoord van het beroep interieurbouwer, maar hoe word je dat? Heb je een interesse in dit beroep? Dan weet je misschien al wel dat het raakvlakken heeft met het vak van timmerman. Maar hoe je daadwerkelijk interieurbouwer wordt, kun je lezen in dit artikel.

Dit is wat een interieurbouwer doet

Het woord ‘interieurbouwer’ doet vaak denken aan een timmerman. Echter is er in de praktijk wel enig verschil tussen de twee. Het werk dat een interieurbouwer doet, is namelijk vaak een stuk gedetailleerder. Een timmerman maakt in de regel veel kasten of meubelstukken in standaardmaten, die klanten vervolgens kopen of bestellen. Een interieurbouwer daarentegen maakt vaak hele specifieke meubels, die precies in bepaalde hoeken van een pand moeten passen. Of meubels die helemaal de look of stijl van een bedrijf uitstralen. Je kunt hierbij denken aan een balie, winkelopstellingen of ingebouwde zitplekken in een lobby of kantine. Zo lijkt wat een interieurbouwer doet enigszins op het werk van een timmerman, maar er is wel degelijk een duidelijk verschil.

Opleidingen tot interieurbouwer

Er bestaan in Nederland diverse opleidingen waarmee je interieurbouwer kunt worden. Wil je later graag aan de slag in deze beroepssector? Dan kun je het beste kiezen voor een MBO-opleiding in de richting van meubelmaker en/of interieurbouwer. Maar ook wanneer je al ervaring hebt als timmerman, klusser of handige stylist, kun je je goed laten omscholen tot interieurbouwer.

Een oog voor detail

Een belangrijke eigenschap die een goede interieurbouwer bezit, is een goed oog voor detail. Daarnaast helpen een goed ruimtelijk inzicht en een creatieve inslag je ook goed verder. Als interieurbouwer ga je namelijk erg nauwkeurig te werk, om ieder meubelstuk precies op zijn plek te krijgen en om deze natuurlijk netjes tot in detail af te werken.

Een interieurbouwer inhuren voor jouw project

Heb je een (ver)bouwproject op komst? Kun je daarvoor wel een interieurbouwer gebruiken? Neem dan contact op met een interieurbouw specialist die jouw woning, pand of horecazaak onder handen kan nemen met een mooi resultaat. Ook kan deze specialist je van dienst zijn met advies op maat en een passende offerte voor jouw project.

Heb jij ook te maken met een verbouwing, en wil je graag tips en ervaringen delen? Stuur ons dan je bericht via het contactformulier op deze website!