Bedrijfspand ontruiming? Lees onze tips!

Laat uw ontruiming soepel verlopen

Gaat u uitbreiden met uw onderneming of gaat u om een andere reden uw bedrijfspand verlaten? Dat kan best wat stress met zich meebrengen. Ondernemenblogger geeft u graag een aantal handige tips om een bedrijfspand ontruiming zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lees snel verder!

Schakel een expert in

Het ontruimen van een bedrijfspand is ontzettend veel werk. Gelukkig zijn er verschillende ontruiming experts die u in kunt schakelen om uw
bedrijfspand te ontruimen. Dat scheelt voor alle betrokkenen een heleboel stress en tijd.

Wacht niet te lang met ontruimen

We zien regelmatig dat bedrijven die gaan uitbreiden een groter pand nodig hebben. Het verhuizen van een bedrijf brengt echter een heleboel werkzaamheden met zich mee. Het nieuwe pand moet in orde worden gemaakt en alle spullen worden verplaatst. Wanneer deze taken eindelijk zijn volbracht, hebben mensen vaak geen puf meer om het oude pand nog te ontruimen. Toch jammer, de huur van het oude pand moet namelijk gewoon worden doorbetaald zolang deze niet wordt opgeleverd. Wacht daarom niet te lang met de ontruiming.

Geef het door

Een ontruiming kan aardig wat geluid en stof met zich meebrengen. Voor de buren is dat niet altijd even prettig. Laat daarom voordat het ontruimingsbedrijf aan de slag gaat vast aan de buren van uw oude bedrijfspand weten dat er een ontruiming op de planning staat. Dan kunnen zij daar van tevoren rekening mee houden.

De oplevering

Voordat u het pand gaat opleveren is het belangrijk om te weten wat de verwachtingen van uw verhuurder zijn. Moet het pand in originele staat worden opgeleverd? Bij de meeste ontruiming bedrijven kunt u ook terecht voor werkzaamheden zoals:

  • Het slopen en verwijderen van tussenwanden, units of keukenblokken
  • Het verwijderen van raambekleding, vloerbedekking en verlichting
  • Het dichten van gaten
  • Schilderen van het plafond
  • Het pand schoonmaken