Inbetween gordijnen: Praktische oplossing raamdecoratie

Het is geen geheim dat gordijnen echte sfeermakers in een woning zijn. Samen met een mooi behang of een sfeervolle kleur op de muren, vormen gordijnen een mooi geheel als het gaat om de uitstraling van de woonkamer of de slaapkamer. Ook zorgen gordijnen voor een betere akoestiek in de kamer. Zeker in een ruimte met houten vloeren, een laminaatvloer of een betonvloer, nemen gordijnen een groot deel van de holle klank weg. Heeft u eigenlijk niet echt gordijnen nodig, maar wil u wel de akoestiek in uw woning verbeteren? Maak dan zeker eens kennis met inbetween gordijnen, ook wel ‘inbetweens’ genoemd.

Wat zijn inbetween gordijnen?

De naam zegt al heel veel over inbetween gordijnen. Inbetween gordijnen zijn gordijnen die tussen de bekende vitrages (transparant) en overgordijnen in zitten. Het zijn gordijnen waar u nog net doorheen kunt kijken. Dat maakt inbetween gordijnen de perfecte oplossing voor raamdecoratie wanneer u eigenlijk niet kunt kiezen tussen (te) dunne vitrage en (te) dikke overgordijnen.

Voordelen van inbetween gordijnen

Het handige aan inbetween gordijnen is dat u eigenlijk maar één gordijn hoeft aan te schaffen. Zeker als u moeite heeft met kiezen voor vitrage of overgordijnen is uw probleem direct opgelost. Het inbetween gordijn kunt u overdag dichttrekken voor meer privacy of voor het tegenhouden van een teveel aan zonlicht, zonder dat u zich helemaal ‘buitensluit’. Ook ‘s avonds doet het gordijn zijn werk: u bent niet afgesloten van de buitenwereld, maar u heeft ook geen last meer van die ongezellig donkere ramen. Een zeer prettige bijkomstigheid van inbetween gordijnen is dus, zoals eerder vermeld, dat ze de akoestiek van een holle ruimte aanzienlijk verbeteren. Ze zorgen voor een flinke demping van geluid, zoals stemmen en voetstappen.

Inbetween gordijnen, mooi om te combineren

Inbetween gordijnen zijn ook ideaal om te combineren met andere raamdecoratie, zoals overgordijnen. Gelaagdheid in de gordijnen geeft een aangename en sfeervolle aankleding van de ruimte. U kunt kiezen voor een combinatie van verschillende varianten gordijnen, van twee kleuren gordijnen of twee verschillende designs. Combineer bijvoorbeeld een effen, transparant inbetween gordijn met een rolgordijn met een grafische print of een bloempatroon.

Inspiratie opdoen met inbetween gordijnen

Kende u de inbetween gordijnen al? Dan hebben we u uiteraard niets nieuws verteld. Kent u ze nog niet? Doe dan zeker eens inspiratie op om de toepassingsmogelijkheden van inbetween gordijnen te ontdekken. U zult verrast zijn door de vele decoratiemogelijkheden die ze u bieden. En niet in de laatste plaats door de verrassend lage prijs van inbetween gordijnen. Bij een specialist in raamdecoratie kunnen ze u er uitgebreid over informeren.