Ergonomische monitorarmen onmisbaar op elke werkplek

Voorkom nekklachten met een monitorarm op uw werkplek

Veel mensen kampen met lichamelijke klachten door de lange werkdagen die ze doorbrengen achter een beeldscherm. Helaas zijn de klachten er meestal eerder dan dat mensen besluiten om hun werkplek ergonomischer in te richten. Na de muisarm staan nekklachten op nummer 2 van lichamelijke klachten door computergebruik. Een verkeerde plaatsing van de monitor is hier vaak debet aan. Voor een goede ergonomische werkhouding op de werkplek zijn goede monitorarmen onmisbaar. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, luidt een cliché spreekwoord, maar is hier zeker geldig. We leggen u hieronder uit waarom dat is.

Waarom monitorarmen onmisbaar zijn op uw werkplek

Om lichamelijke klachten te voorkomen is het gebruik van een monitorarm noodzakelijk. Eigenlijk is het zelfs onverstandig om er geen te gebruiken. Lichamelijke klachten door een verkeerd werkhouding kunnen hardnekkig zijn en u kunt hierdoor zelfs voor enige tijd in de ziektewet belanden. Met een monitorarm kunt u de hoogte, diepte en hoek van uw monitor instellen om uw zithouding zo comfortabel en ergonomisch mogelijk te maken. Als u uw monitor gewoon op uw bureau heeft staan, heeft u de neiging zich voorover te buigen richting uw scherm, waarbij uw rug onnatuurlijk wordt gekromd. Als u dit veel doet, kan dit nekklachten tot gevolg hebben.

Optimale positie van uw monitor

Met een monitorarm kunt u niet alleen de optimale positie van uw monitor bepalen en zelf instellen. U kunt ook de relatieve positie van uw ogen, monitor en toetsenbord variëren. Als u uw monitorarm in combinatie met een zit-sta-bureau gebruikt, kunt u uw monitor zelfs perfect instellen op uw stahouding. We nemen staand namelijk een andere houding aan ten opzichte van ons scherm dan wanneer we zitten.

Monitorarm vergroot werkruimte en verbetert werkbeleving

Een goede monitorarm heeft nog meer voordelen. Met een robotarm kunt u uw beeldscherm zo draaien dat u uw beeld van landschap naar portret kunt veranderen. Het is overigens sowieso goed om zo nu en dan van positie te veranderen. Bovendien kunt u met een monitorarm uw scherm zo draaien dat een collega naast u eventueel kan meekijken. En als de zon op uw monitor schijn, kunt u hem wegdraaien. Tot slot heeft u dankzij de monitorarm meer ruimte op uw bureau en kunt u uw bureaublad efficiënter inrichten. Een goed opgeruimde werkplek heeft een aantoonbaar positief effect op uw concentratievermogen en vermindert gevoelens van stress.

Voordelen van een monitorarm op een rijtje

Onderstaand ziet u de voordelen van het gebruik van een monitorarm overzichtelijk op een rijtje. Een monitorarm:

  • bevordert een gezonde houding
  • voorkomt oogklachten en hoofdpijn
  • vermindert nek- en rugklachten
  • verhoogt productiviteit
  • zorgt voor meer ruimte op uw werkplek
  • combineert ergonomie met een stijlvol design

Specialist in ergonomische robotarmen

Bent u overtuigd van het nut van een monitorarm tijdens het werken achter uw computer? Een specialist in ergonomische monitorarmen biedt u daarom graag de ideale oplossing. Zij bieden toetsenborden die op een speciale manier zijn vormgegeven om nekklachten en ander ongemak te voorkomen.