Heeft u een kapperszaak? Kies voor payroll!

Payroll en de kapperswereld

Bent u de trotse eigenaar van een mooie kapperszaak? Dan heeft u er vast weleens over nagedacht om een overstap op payroll te maken. Echter, misschien had u geen tijd en zin om onderzoek te doen naar deze vorm van werkgeverschap. Het is natuurlijk ook een stap waar u goed over moet nadenken. Middels dit blog willen wij u uitleggen wat een overstap op payrolling voor een kapperszaak betekent. Bent u benieuwd geworden naar wat payroll precies inhoudt? En wilt u meer weten over de voordelen van payroll? Dan is dit blog voor u.

Dit is payroll

Wat houdt payroll precies in? Wanneer een bedrijf overstapt op payroll, wordt het payrollbedrijf de juridische werkgever van het bedrijf. Het payrollbedrijf is dan op papier verantwoordelijk voor het personeel. Dit brengt verschillende taken voor het payrollbedrijf met zich mee. Het payrollbedrijf zal bijvoorbeeld de salarisadministratie van het bedrijf bijhouden. Ook alle bijkomende risico’s zijn de verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf.

De verzorging van de salarisadministratie

Welke voordelen biedt payrolling voor kapperszaken? Als eigenaar van een kapperszaak heeft u verschillende medewerkers in dienst die veelal met flexibele uren werken. Het is dan voor u een behoorlijke opgave om de uren van deze werknemers allemaal bij te houden. Overstappen op payroll kan dan een uitkomst zijn. Het payrollbedrijf neemt namelijk de zorg voor de salarisadministratie van u over. De specialisten die daar werken zullen zeer secuur alles bijhouden en uw werknemers correct hun loon uitbetalen. Doordat de specialisten van het payrollbedrijf deze taak van u overnemen, houdt u een stuk meer tijd en energie over om u te focussen op het runnen van uw kapperszaak.

Meer zekerheid

Een ander voordeel dat payrolling biedt, is de zekerheid die het geeft. Als eigenaar van een kapperszaak heeft u regelmatig te maken met medewerkers die uitvallen vanwege ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het is dan uw taak om vervanging te zoeken. Tevens moet de zieke werknemer gewoon doorbetaald worden. Dit kan behoorlijk wat extra kosten opleveren. Met payrolling worden deze risico’s de verantwoordelijkheid van het payrollbureau. Het payrollbureau zal dus de lonen doorbetalen aan zieke of arbeidsongeschikte werknemers.

Benader een payrollbureau bij u in de buurt

Wij hopen dat wij middels dit blog u goed hebben geïnformeerd over kapperszaken en payrollen. Bent u als eigenaar van een kapperszaak ook geïnteresseerd in een overstap op payroll? Of wilt u eerst meer weten over mogelijkheden op het gebied van van payroll? Neem dan contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder in de wereld van de payroll.