airco retail

Voordelen van airco in de retail

4 Voordelen van airconditioning in de retail

In de retail is airconditioning zowel in de zomermaanden, als in de wintermaanden populair. U wilt uw winkel of supermarkt het liefst altijd op de door u gewenste temperatuur houden. Hiermee creëert u een aangenaam klimaat voor uw klanten en personeel. Een airco is daarom een vereiste binnen de retail. Wij vertellen u in dit blog meer over de voordelen van airco in de retail en waarom dit belangrijk is.

1. Een airco verkoelt én verwarmt

Wanneer u een airco gebruikt om een ruimte koeler te maken, wordt de binnenlucht gekoeld en de warme lucht naar buiten afgevoerd. Een airco zorgt echter niet alleen voor verkoeling. Het kan ook juist verwarmen. In dit geval wordt de buitenlucht afgekoeld en komt de warmte binnen weer vrij. Daarom is een airconditioning zowel in de zomer, als in de winter toe te passen. U houdt uw winkel altijd op de gewenste temperatuur.

2. Een airco beschikt over een ontvochtigingsfunctie

Veel mensen weten het niet, maar een airco kan uw winkel of supermarkt ook ontvochtigen. De airco zorgt voor de aanzuiging van de vochtige lucht en vangt dit op, waarna vervolgens het vocht uit de lucht wordt onttrokken. Hiermee voorkomt u dat uw winkel of supermarkt een klamme omgeving wordt. Een te hoge luchtvochtigheid kan zelf zorgen voor vochtplekken of het ontstaan van schimmels. Om deze redenen is het belangrijk om een airco te installeren, zodat u de luchtvochtigheid kan regelen. U kan zelf de luchtvochtigheid op peil brengen en houden.

3. Een luchtzuiverende functie

Als u van een moderne airco gebruik maakt, bevat deze vaak filters met een luchtzuiverende functie. Niet alleen pollen of stofdeeltjes worden hierdoor verwijderd, maar ook andere vervuiling, zoals rook en nare luchtjes. Regelmatig onderhoud is hier belangrijk bij. Doet u dit niet? Dan krijgt u vieze filters. Door vieze filters wordt de lucht niet langer gezuiverd. Het kan zelfs zo ver gaan dat er vervuiling gecirculeerd wordt.

4. Ventileren

Vooral in deze tijd, waarin we in een Corona pandemie leven, is het ventileren van een airconditioning een erg belangrijk voordeel in de retail. Er wordt frisse buitenlucht door de airco aangevoerd en of bacteriën worden door luchtfilters uit de lucht gehaald. De lucht in uw winkel of supermarkt blijft hierdoor schoon. Dit is goed voor de gezondheid van uw klanten en personeel. Genoeg redenen dus om airco voor in de retail aan te schaffen.

Neem voor meer informatie contact op via ons contactformulier.