Uw bedrijfspand als visitekaartje

Een goede eerste indruk

Een eerste indruk is belangrijk, dat weten we allemaal. Uw bedrijfspand is het eerste dat klanten zien en is als het ware uw visitekaartje. Daarom wilt u dat het pand van zowel de binnen- als de buitenkant professionaliteit uitstraalt. Zorg allereerst dat uw bedrijfspand goed zichtbaar is. Laat bijvoorbeeld de naam van uw bedrijf in luxe freesletters op de gevel plaatsen. Heeft de klant uw pand gevonden? Gebruik deze 3 tips om uw bedrijfspand in te zetten als visitekaartje.

Maak successen zichtbaar

Wanneer u het pand gebruikt als visitekaartje is het belangrijk dat u zich door middel van het pand onderscheidt. Maak de locatie persoonlijk door foto’s van grote projecten aan de muur te hangen. Ook awards of onderscheidingen verdienen een plek. Deze aankleding schept sfeer en geeft tegelijkertijd een opening om meer te vertellen over uw dienst of product en over wat uw bedrijf uniek maakt.

Zorg voor een schone werkplek

Het klinkt misschien vanzelfsprekend dat een vies en onopgeruimd kantoor een slechte indruk achterlaat. Toch is het verbazingwekkend hoe vaak hier nauwelijks aandacht aan wordt besteed. De meeste bedrijven hebben wel schoonmakers in dienst die regelmatig de vloeren schoonmaken of de bureaus afstoffen, maar daar blijft het dan vaak bij. Zeker wanneer er een belangrijke klant over de vloer komt, kan het lonen om het pand een extra grondige schoonmaakbeurt te geven. Zorg ervoor dat er na het schoonmaken een subtiele en frisse geur in het pand blijft hangen.

Gebruik groen

Een kleurloos interieur is een interieur zonder uitstraling. Maar te veel kleuren bij elkaar kunnen druk en rommelig overkomen. Een eenvoudige manier om wat kleur in het bedrijfspand te halen is door middel van planten. Planten zorgen voor visuele rust zonder af te doen aan de professionaliteit van de ruimte. Het is aan te raden om te kiezen voor een plant met een luchtzuiverende werking, zoals een varen of een palm.

Heeft u nog meer tips om uw bedrijfspand in te zetten als visitekaartje? Laat het weten via ons contactformulier.