magazijnvloer

Tips om uw opslagloods in te delen

Een functionele opslagloods inrichten

Heeft u een eigen bedrijf met een loods die u gebruikt als opslag? Dan is het uiteraard belangrijk dat u deze op de juiste manier inricht, zodat u alle producten gemakkelijk terug kunt vinden en er prettig in kunt werken. Een functionele werkomgeving is immers van groot belang voor het succes van uw bedrijf.

Maak de gangen zo smal mogelijk

Het klinkt logisch, en dat is het ook: hoe smaller uw gangpaden, hoe meer opslagruimte u overhoudt. Het is uiteraard wel van belang dat u uw heftruck er gemakkelijk doorheen kan rijden om de producten uit de stellingkasten te halen. Overweeg om te investeren in een smalle gangen truck, zodat u minder ruimte nodig heeft in de gangpaden. De afmetingen die u nodig heeft zijn als volgt:

  • Een driewiel heftruck heeft 3,20 meter nodig in het gangpad
  • Voor een reachtruck heeft u 2,80 meter nodig
  • Een smallegangentruck kunt u gebruiken in gangpaden vanaf 1,75 meter

Klaarzet ruimte

Het is handig om een ruimte in te richten om goederen in ontvangst te nemen en dat er geen andere pallets in de weg staan. Met voldoende ruimte om de goeden te ontvangen en verzenden, zorgt u dat uw klaarzet ruimte overzichtelijk blijft. Houdt ook rekening met de manier waarop eventuele goederen worden aangeleverd. Is dat op pallets, rolcontainers of op een andere manier? Pas uw ruimte hierop aan.

Overige tips

Hieronder zetten wij een aantal andere dingen waar u rekening mee kunt houden bij het inrichten van uw magazijn op een rij:

  • Zet de zware producten op heuphoogte zodat u niet onnodig hoeft te tillen
  • Nummer de gangpaden en de stellingen op een logische manier
  • Heeft u smalle gangpaden? Gebruik dan een looproute met eenrichtingsverkeer
  • Groepeer de producten die vaak samen verkocht worden bij elkaar in de buurt, dat scheelt een heleboel loopwerk!