Duurzaam ondernemen met zonnepanelen op bedrijfspand

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen op bedrijfspand

Duurzaam ondernemen met zonne-energie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een belangrijk onderwerp voor ieder bedrijf. Het zorgt niet alleen voor betere resultaten voor uw bedrijf, maar ook voor de samenleving en voor de planeet. Het gebruik van zonnepanelen op uw bedrijfspand is een goede manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Twijfelt u over het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Lees dan verder. Al overtuigd? Neem dan een kijkje bij HorizonNL zonnepanelen.

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het zoeken naar een balans tussen “people” (sociale aspecten), “planet” (ecologische factoren) en “profit” (economische prestaties). Het is geen doel op zich, maar een continu proces waarbij een bedrijf steeds weer naar mogelijkheden zoekt om het beter te doen. Een van de dingen die u kunt doen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen is duurzaam ondernemen. Bij duurzaam ondernemen bent u zich bewust van de ecologische en sociale gevolgen van uw bedrijfsactiviteiten. Dit kan in vele vormen. Het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand is hier één van.

De voordelen van duurzaam ondernemen met zonnepanelen

Wilt u ook uw steentje bijdragen met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dan zijn zonnepanelen op uw bedrijfspand altijd een goede oplossing. Een aantal voordelen zijn:

  • U levert een positieve bijdrage aan de CO2-reductie. Zonne-energie is namelijk groene energie. Bij groene energie komt, in tegenstelling tot grijze energie, geen CO2-uitstoot vrij. Door zonnepanelen te plaatsen gaat uw persoonlijke CO2-uitstoot dus niet naar beneden, maar u maakt gebruik van een energiebron waarbij geen CO2 vrijkomt tijdens het opwekken van stroom.
  • Zonnepanelen zijn niet alleen voor de wereld (planet), maar ook voor uzelf. Zonnepanelen zijn namelijk altijd winstgevend (profit). Het is een investering, maar wel een die u terug zult verdienen. De stroom die u met de zonnepanelen opwekt zal altijd wel verbruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan alle apparaten in uw bedrijfspand en misschien heeft u ook al elektrische auto’s voor de deur staan.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.