Zonnepanelen leasen

De 5 belangrijkste voordelen van zonnepanelen leasen

Waarom zonnepanelen leasen?

Bent u ondernemer en zou u graag zonnepanelen op uw dak of land willen plaatsen, maar mist u de middelen om deze te financieren? Dan kan zakelijke lease een uitkomst zijn. Zo kunt u gebruik maken van duurzame energie zonder investering én zonder zorgen!

Lease is gebruikelijk

Veel ondernemers kunnen de aanschaf en plaatsing van een groot oppervlak aan zonnepanelen niet vanuit eigen middelen financieren. Dit geld heeft men nodig voor de bedrijfsvoering. Maar het is zonde om de ruimte op uw dak of leegstaand stuk grond niet te benutten. Het is daarom heel gebruikelijk om hiervoor een lening of lease contract af te sluiten. In de meeste gevallen kunt u later alsnog eigenaar worden en heeft u in de tussentijd al geprofiteerd van de voordelen.

Een leaseperiode duurt doorgaans 15 jaar, dezelfde tijd als de SDE+ subsidie, of 10 jaar op een kleinverbruikaansluiting. Het grote voordeel ten opzichte van een gewone zakelijke lening is dat een lening vaak sneller moet worden afbetaald. Bij lease heeft u dus meestal meer tijd om terug te betalen. Dit is dan ook dé reden dat de maandlasten van zakelijke lease lager zijn.

De 5 belangrijkste voordelen

Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van zonnepanelen leasen op een rijtje:

  • Niet investeren, wel besparen.
  • U bespaart direct op uw energiekosten.
  • U ontvangt zelf het belastingvoordeel (SDE of EIA).
  • Uw bedrijf blijft flexibel omdat er minder beslag op uw liquide middelen wordt gelegd.
  • U draagt bij aan een beter milieu.

Advies nodig?

Hoe zakelijke lease precies in zijn werk gaat hangt af van uw dak en uw stroomverbruik. Laat u daarom altijd goed voorlichten door een professioneel bedrijf om uw wensen te bespreken. Zij kennen de subsidieregels op hun duimpje en hebben de ervaring en kennis om u alles te vertellen over de voordelen van zakelijke lease.

Op de hoogte blijven van de laatste tips op het gebied van slim ondernemen? Hier vindt u regelmatig nieuwe artikelen!