schone lucht kantoor

Luchtverversing op kantoor: 3 voordelen

Luchtverversing op kantoor

Het is natuurlijk erg belangrijk dat er in uw kantoorruimte voldoende verse lucht is. Een slechte ventilatie in uw kantoor kan namelijk een negatief effect hebben op de gezondheid van u en uw werknemers. Zo kan het klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, benauwdheid en verminderde concentratie veroorzaken. Met voldoende toevoer van verse lucht creëert u een gezond werkplek voor uzelf en uw werknemers. Wij benoemen in dit artikel enkele voordelen.

Verse lucht zorgt voor comfort

Wanneer er niet voldoende ventilatie is in uw kantoorruimte zal er een te hoog CO2-gehalte ontstaan. Zoals eerder benoemd kan dit leiden tot klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Door bijvoorbeeld een airco systeem te laten installeren, zal het comfort in uw kantoorruimte toenemen. De meeste airco’s kunnen namelijk zowel koelen als verwarmen. Zo zorgt u voor voldoende zuurstof én voor een prettig binnenklimaat.

Het verbetert prestaties

Naast comfort zorgt goede luchtverversing op kantoor ook voor betere werkprestaties. Het CO2-gehalte in de lucht heeft namelijk invloed op onder andere het concentratievermogen. Door ervoor te zorgen dat er voldoende zuurstof in de lucht blijft zal het concentratievermogen van uzelf en uw werknemers niet afnemen. Hierdoor worden werkprestaties verbeterd.

Het is gezond

Ook niet geheel onbelangrijk is dat goede luchtverversing op kantoor goed is voor uw gezondheid. Wanneer er niet voldoende toevoer van verse lucht is in uw kantoorruimte is de kans op allergieën en benauwdheid groter. Vaak filteren airco systemen ook kleine stofdeeltjes uit de lucht. Zo adem je dus met een airco extra schone lucht in!

Vond u dit een interessant artikel? Wij plaatsen regelmatig artikelen waarin wij vragen van ondernemers beantwoorden. Heeft u ook een vraag waar u graag antwoord op wilt krijgen? Aarzel dan niet en stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op onze website.