Is werken vanuit een virtual office passief?

Het aantal webshops groeit

De wereld verandert. We raken steeds meer gewend aan een 24-uurs economie. We kunnen op elk moment van de dag voedsel, kleding, reizen en producten bestellen. En het aantal webshops groeit dagelijks. Het leven wordt ons daardoor wel erg makkelijk gemaakt. Maar wordt de wereld daarmee niet steeds passiever en individueler? We hoeven niet meer naar de winkel. We hoeven geen verkopers meer onder de ogen te komen. We hoeven de deur eigenlijk niet eens meer uit. Hoe zit dat met de zakelijke wereld? Is werken vanuit een virtual office niet net zo passief en individueel als bestellen via een webshop?

Leven vanuit de luie stoel

Natuurlijk brengen webshops enorm veel voordelen met zich mee. Vanuit onze lui stoel kunnen we alles tot ons nemen wat we willen. Eten, drinken, spijkerbroeken, vazen. We vinden zelfs onze levenspartner via de digitale weg! Nou wordt er al jaren gesteld dat dit misschien niet zo’n goed effect heeft op ons sociale leven. We komen minder buiten, we verleren hoe we met andere mensen moeten omgaan en we verwachten arrogant dat alles binnen 24 uur voor ons geregeld wordt. Hoe zit het dan met ondernemers? Zij die webshops runnen? Zij die werken vanuit een virtual office? Wij gingen voor u op onderzoek uit.

Wat is een virtual office?

Een virtual office is als het ware een ‘kantoor op afstand’. Het is meestal een mooi representatief, fysiek pand. Dichtbij uw woning of juist verspreid over Nederland, als u door heel het land opdrachtgevers, relaties of partners heeft zitten. Bij een virtual office kunt u als ondernemer zelf bepalen wanneer u er bent. U betaalt stukken minder huur dan voor een eigen kantoor. Tegelijkertijd heeft u alle benodigde middelen tot uw beschikking. Reserveer bijvoorbeeld een vergaderruimte, inclusief whiteboards, flipovers en beamers. Uw werkzaamheden kunnen alsnog elders (bijvoorbeeld vanuit huis of online) verlopen, maar u heeft een prachtige plek om uw bezoek alsnog te kunnen ontvangen. En daar zit het verschil met een webshop. Een virtual office is niet individueel en passief, maar juist ingericht voor optimale ontmoetingen!

Wilt u communicatief werken vanuit een virtual office?

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden en voordelen van een virtual office? Zoek dan gerust eens rond of er in Nederland een virtual office naar uw wens te vinden is. Het scheelt u in elk geval een hoop reistijd, kosten en gedoe. Bewijs ook uw opdrachtgevers, partners en relaties dat u wel meegaat met de tijd door te werken vanuit een virtual office, maar daardoor absoluut niet individueler of passiever wordt!